Wednesday, November 16, 2016

Procesul de la Nurnberg, o mască pentru UCIDEREA liderilor Germaniei

Procesele de la Nurnberg au fost o încercare a Aliaţilor învingători în cel de-al doilea război mondial de a ascunde caracterul lor criminal şi răzbunător sub o mantie (falsă) de "justiţie". Dacă toată propaganda lor ar fi adevărată, atunci n-ar fi trebuit să-i ucidă pe liderii celui de-al treilea Reich care au fost acuzaţi în proces ci ar fi trebuit să-i ofere publicului ca exemplu negativ, ca pe o dovadă VIE că au dreptate. Vorbim, totuşi, de societăţi care se pretind umanitare, care strigă în gura mare peste tot că promovează libertatea şi dreptatea. Şi totuşi, la Nurnberg, în primii ani după război, aceşti reprezentanţi ai "lumii libere" au comis o mare nedreptate, ca să nu zic că au comis o mare crimă!

Nu o să mă leg de "competenţa" Tribunalului de a judeca liderii unei ţări învinse în război, dar am să întreb, pentru început, la ce legi s-a raportat Tribunalul când a decis condamnarea? Liderii germani au fost acuzaţi de "crime împotriva umanităţii", dar conceptul acesta nu exista în perioada 1939-1945. Abia prin Carta de la Londra, din august 1945, s-a stabilit ce înseamnă acest concept, liderii germani fiind astfel judecaţi prin aplicarea retroactivă a "legii", caz unic în analele "justiţiei"! Mai departe, fiecare putere reprezentată în instanţa de judecată şi-a încropit propriul rechizitoriu, conform cu interesele sale politice, fără raportare la vreo lege. Dovezile instrumentate în proces n-au urmat nici o regulă clasică de justiţie, n-au putut fi contestate, verificate etc. Inculpaţii nu au avut dreptul să producă probe în favoarea lor. Cel mai absurd lucru, însă, este faptul că, după condamnare, acuzaţii n-au avut drept de recurs! Este absurd doar raportându-ne la ideea de JUSTIŢIE, căci altfel e clar că nu exista o "instanţă superioară" la care aceştia să se adreseze. 

Una dintre cele mai absurde acuzaţii a fost însă cea de conspiraţie în vederea atacării Poloniei, în baza Tratatului semnat de Germania cu URSS care prevedea împărţirea Poloniei în două, între Germania şi URSS, fapt care în realitate s-a şi întâmplat. Păi la masa judecătorilor se afla şi un reprezentant al URSS-ului care condamna astfel faptul că Germania respectase acordul semnat cu ţara sa! Atunci, la Nurnberg, ca să-i poată condamna pe liderii germani pentru atacarea Poloniei, Tribunalul a concluzionat că protocoalele secrete ale Pactului Ribbentrop-Molotov erau false, dar noi, azi, ştim că nu e aşa. Aşadar, Keitl, Jodl şi Ribbentrop au fost condamnaţi pe nedrept la acest cap de acuzare. 

Nu o să insist mai departe cu acest subiect. Înainte de a încheia cu propria concluzie o să citez doi judecători americani membri ai Curţii Supreme de Justiţie în ţara lor. 

Harlan Fiske Stone: "Procesele de la Nurnberg au fost o înscenare. Procurorul şef american Jackson conduce la Nurnberg un linşaj la nivel înalt"

William Douglas: "Am crezut şi cred în continuare că procesele de la Nurnberg s-au făcut fără principii. Au fost făcute legi ex post facto pentru a satisface pasiunile şi dorinţele vremii".

Pe scurt, sintetizând şi reducând totul la absurdul în care s-a şi desfăşurat procesul, putem concluziona aşa: Aliaţii au vrut pur şi simplu să-i omoare pe germani, aşa că după război au inventat legi noi acuzând apoi că în trecut germanii călcaseră aceste legi! Vă place? Sunteţi mândri de condamnarea gândită de minţile luminate pe care voi, unii, le adoraţi?

Ok, Nu pun în discuţie aici vreo pasiune sau alta, vreo vinovăţie sau alta. Aş putea s-o fac foarte simplu arătând CONCRET că toate puterile aliate se fac vinovate de fiecare cap de acuzare care a fost adus liderilor Germaniei în procesul de la Nurnberg, că toţi au făcut crime de război, crime împotriva umanităţiietc... Eu recunosc însă dreptul învingătorului de a dispune după placul său de soarta învinsului. Aliaţii au câştigat războiul, deci "aveau dreptul" să-i omoare pe nemţi după pofta inimii lor negre. DAR ideea de condamnare printr-un proces, invocând JUSTIŢIA şi DREPTATEA este un fals! Liderii Germaniei naziste au fost UCIŞI, nu condamnaţi! 
Atât am avut de zis...

Cornel SABOU

No comments: